- avagy azelőtt légy okos, mielőtt a fejedet verheted a falba -

Ne rontsd el!

Ne rontsd el!

Azok a hülye klisék...

2016. július 05. - bAd

Soha nem voltam az a nagy partyarc. Na jó, most ne gondoljunk az egyetem másodévére, amikor gyakorlatilag többet voltunk az egyetemi klubban, mint előadáson, és volt olyan tantárgy, ahol a vizsgán találkoztam először a tanárral... Ez most mellékes... khm... De ezt a rövid időszakot leszámítva nem voltam az a minden héten buliba járó típus. Viszont még ennyi, plusz az azóta eltelt idő alatt is rájöttem valamire:

AZ EMBEREK TÚL SOK FILMET NÉZNEK!

Jó, OK. Jogosan merült fel mindenkiben a kérdés: hogy jön ez most ide? A válasz nagyon egyszerű. Egyszerűen nem megy a jó csajozó/pasizó szöveg kitalálása magunktól. 

Erről már számtalan cikk született, hogy mennyire elcsépelt/gagyi/nevetséges szövegrészlet terjedt el kis hazánk szórakozóhelyein, és ezekre már jól bejáratott elutasító-szövegek tárháza is rendelkezésünkre áll.

Mi marad akkor a szerencsétlen próbálkozó delikvens számára? Úgy van kedves Olvasó: a FILMEK! 

Hogy egy egyszerű példával éljek: a párkereső nők többségének mit szoktak javasolni? Nézz sok Szex és New York-ot! Mert abban minden olyan egyszerűen megy... Igen ám, csak ami jól áll Samathanak, az nem biztos, hogy menő egy húszas (akár harmincas) évei elején járó kishölgy/hölgy szájából... De igaz lehet ez fordítva is. Amikor a jófiúk szeretnének "lazázni", akkor elég komolytalanná teszi a helyzetet, hogy lenyomnak egy-két macsó szöveget. Na de Urak, a hölgyek nem ennyire hülyék, hogy ne jöjjenek rá erre azonnal, hogy a szöveg mögött nincs tartalom! Ha meg igen, akkor szerintem annál nincs semmi keresnivalód. De ezt mindenkire inkább rábízom...

Nem egy, nem két olyan sztorit hallottam, amikor konkrétan komoly bonyodalmakat okoztak a klisék a bimbózó románcban. Mert vannak ugyebár a "frappáns szövegek", meg a feldobott magas labdák, amiket olyan jól le tudunk csapni egy-egy előre bejáratott szöveggel. Na és aztán abból mássz ki! Mert lehet, hogy ettől menőbbnek érezzük magunkat, egészen addig, amíg az adott hölgy vagy úr a bátortalan lépései helyett behúzza a kéziféket, driftel egyet, és már ott sincs... Vagy ha ez a célunk, akkor hajrá!

De ezúton is kérek mindenkit, hogy nem hajt a tatár, mielőtt válaszolunk, GONDOLJUK ÁT mit mondunk! Lehet, hogy nem lesz csattanós a válasz, de legalább őszinte lesz, és tudjuk mit válthatunk ki vele a másikban. Azért az sem utolsó szempont... 

 

(kép forrása: theguardian.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://nerontsdel.blog.hu/api/trackback/id/tr328867756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása